Прокуратурата разследва незаконно държане на металдетектори, археологически находки, стоки на известни

...
Прокуратурата разследва незаконно държане на металдетектори, археологически находки, стоки на известни
Коментари Харесай

Откриха незаконни металдетектори и археологически находки в Харманли

Прокуратурата проверява нелегално държане на металдетектори, археологически находки, стоки на известни търговски марки и цигари без бандерол в Харманли по формирани две досъдебни производства, оповестиха от държавното обвиняване.

При профилирана полицейска интервенция в града на 14 март са били осъществени претърсвания и изземвания на два адреса - частен парцел и офис.

Там са били открити и конфискувани два металдетектора, голям брой монети, предмети, обеци и пръстени, имащи белезите на археологически обекти по Закона за културното завещание и облекла, носещи знаци на предпазени търговски марки, за чието потребление притежателят им е нямал позволение.

Същия ден при профилираната полицейска интервенция са били осъществени претърсвания и изземвания и в различен частен парцел в Харманли. В жилището са открити четири металдетектора, археологически обекти и акцизни артикули без бандерол - 586 броя кутии цигари.

Прокуратурата е била известена за следствените дейности след приключването им от проверяващ служител на реда. 

В хода на следствието, и по първия, и по втория случай, няма привлечени към наказателна отговорност лица и надлежно взета мярка за неотклонение или за процесуална насила, прецизираха от прокуратурата. По досъдебните производства предстоят голям брой следствени дейности.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР